Efterår Kvantitet vs kvalitet ? Regn i Spanien.. Rainy day Hej Marie AGH !!! graffiti

Shot Notes

Verdens bedste kamera?

Canon Eos 7D… ville den flittige læser nok tro at jeg ville svare.
Jeg har jo præcist fået det nye kamera. Men ærligt talt… det afhænger meget af situationen. Jeg snakkede for nylig med en fotograf som sagde : Det bedste kamera, er dét du har med dig.
Meget interessant teori og jeg må faktisk give ham ret. Jeg er utrolig glad for mit 7D’er men jeg ulempen ved kameraet er at det er så godt – og at det også stiller krav til mig!

Lad mig forklare med 2 forskellige situationer.
I midten af september var jeg med familien i Sälen dalen for at vandre lidt. Her ville det have været oplagt at tage mit SLR 400D + et par objektiver med. Desværre havde vi tidligere på sommeren haft et lille uheld så LCD skærmen var blevet smadret, så det blev IXUS 75 der kom med i stedet.

Sälen å (taget med mit ixus 75 og redigeret lidt i Photoshop)

Jeg havde kameraet i en jakkelomme så det var nemt at tage frem og skyde løs når mulighed var der. Med et kompakt kamera er det nemmere at tage billeder fra flere vinkler og man kan hurtigt gå ned i knæ for at finde den perfekte komposition. Jeg blev automatisk mere produktiv, når der ikke hele tiden skal skiftes optik, indstillingerne på kameraet eller justeres på stativet.
Det sjove var faktisk at resultat blev overraskende gode billede. Indrømmet at jeg fik dem igennem en Photoshop behandling, men ikke noget voldsomt.
Flere af vennerne og familie var sikker på at det var taget med mit EOS 400D kamera og det var derfor det blev så gode billeder.

Den anden situation var forleden til svigermors fødselsdag. Jeg skulle selvfølgelig have mit nye 7D med og hele min oppakning med linser og blitz ect med til den fødselsdag. Jeg brugte lang tid på at indstille det ene og det andet fordi det var indendørs og lyset var ikke godt. Jeg var oppe i ISO 6400 og jeg brugte både min telelinse og min standart (overvejede flash men gjorde det ikke). Jeg tog vel ca 40-50 billeder og ærligt talt. Billeder kan ikke bruges til en skid. Men her slider og slæber man gerne for at få et godt resultat!
Faktisk er det sådan at 99% af de billeder jeg tager, er i virkeligheden noget bras, som skal slettes hurtigst muligt.

Et billede skal naturligvis være skarpt og korrekt belyst. Er disse 2 ting opfyldt, så er udstyret underordnet. Verdens bedste kamera er for oftest ikke mit DSLR 400D/7D, hellere ikke mit kompakt IXUS 75, nej det er et kamera er på 3,2 megapixels. Det har ingen zoom og ingen blitz. Jeg kan ikke sætte en teleobjektiv med billede stabilisator på og billedkvalitet… ja HA! Det er slet ikke samme resultat som et DSLR, men det der er altafgørende: Jeg har det altid på mig. Kameraet sidder nemlig i min iPhone. Det er nemt og hurtigt at betjene og kvaliteten er okay. Det er meget nemmere at fange øjeblikket… uden at indstille ISO’en og blænde.

Skal jeg så sælge mit 7D og alle mine objektiver etc…. NEJ! Det skal jeg ikke… Men min fotografering er blevet delt i to dele. En del, hvor jeg forsøger at skabe kunst. Den anden del er den, hvor jeg fange ”the Kodak moment”.

Min datter, Via på legeplads (taget med min iPhone og redigeret lidt forskellige apps)

Samme fotograf som sagde ” Det bedste kamera, er dét du har med dig”, spurgte også om når han bliver gammel og sidder med fotoalbummet, ville han så blive mest glad ”det perfekte billede” hvor lys og komposition går op i en højere enhed eller de billeder der vækker gode minder?

Hvad synes du? Kommenter gerne…

Image URL: http://www.byrdal.se/blog/natur/verdens-bedste-kamera/

2 Responses to “Verdens bedste kamera ?”

 1. 1
  Jan Hanstad:

  YES, endelig kjenner jeg meg som en “fotograf” jeg også med mitt lille Ixus…. Jeg er veldig enig i utsagnet “Det bedste kamera, er dét du har med dig” – og jeg vil tillegg, “som du kan bruke fort og i øyeblikket”. Jeg er ingen fotograf og kan ingenting om ISO, ASO, USoS eller hva det nå heter, men jeg er veldig glad i mitt lille kamera, og det kommer fort fram når øyeblikket oppstår

 2. 2
  NIna Molin:

  Takk Lasse, nå kjenner jeg meg ekstra glad over det kamera jeg fikk i gave, det kommer til å bli lagt i min veske når jeg kommer hjem! Klem

Leave a Reply

Subscribe without commenting

 • 110126 bytes

Verdens bedste kamera?

Canon Eos 7D… ville den flittige læser nok tro at jeg ville svare.
Jeg har jo præcist fået det nye kamera. Men ærligt talt… det afhænger meget af situationen. Jeg snakkede for nylig med en fotograf som sagde : Det bedste kamera, er dét du har med dig.
Meget interessant teori og jeg må faktisk give ham ret. Jeg er utrolig glad for mit 7D’er men jeg ulempen ved kameraet er at det er så godt – og at det også stiller krav til mig!

Lad mig forklare med 2 forskellige situationer.
I midten af september var jeg med familien i Sälen dalen for at vandre lidt. Her ville det have været oplagt at tage mit SLR 400D + et par objektiver med. Desværre havde vi tidligere på sommeren haft et lille uheld så LCD skærmen var blevet smadret, så det blev IXUS 75 der kom med i stedet.

Sälen å (taget med mit ixus 75 og redigeret lidt i Photoshop)

Jeg havde kameraet i en jakkelomme så det var nemt at tage frem og skyde løs når mulighed var der. Med et kompakt kamera er det nemmere at tage billeder fra flere vinkler og man kan hurtigt gå ned i knæ for at finde den perfekte komposition. Jeg blev automatisk mere produktiv, når der ikke hele tiden skal skiftes optik, indstillingerne på kameraet eller justeres på stativet.
Det sjove var faktisk at resultat blev overraskende gode billede. Indrømmet at jeg fik dem igennem en Photoshop behandling, men ikke noget voldsomt.
Flere af vennerne og familie var sikker på at det var taget med mit EOS 400D kamera og det var derfor det blev så gode billeder.

Den anden situation var forleden til svigermors fødselsdag. Jeg skulle selvfølgelig have mit nye 7D med og hele min oppakning med linser og blitz ect med til den fødselsdag. Jeg brugte lang tid på at indstille det ene og det andet fordi det var indendørs og lyset var ikke godt. Jeg var oppe i ISO 6400 og jeg brugte både min telelinse og min standart (overvejede flash men gjorde det ikke). Jeg tog vel ca 40-50 billeder og ærligt talt. Billeder kan ikke bruges til en skid. Men her slider og slæber man gerne for at få et godt resultat!
Faktisk er det sådan at 99% af de billeder jeg tager, er i virkeligheden noget bras, som skal slettes hurtigst muligt.

Et billede skal naturligvis være skarpt og korrekt belyst. Er disse 2 ting opfyldt, så er udstyret underordnet. Verdens bedste kamera er for oftest ikke mit DSLR 400D/7D, hellere ikke mit kompakt IXUS 75, nej det er et kamera er på 3,2 megapixels. Det har ingen zoom og ingen blitz. Jeg kan ikke sætte en teleobjektiv med billede stabilisator på og billedkvalitet… ja HA! Det er slet ikke samme resultat som et DSLR, men det der er altafgørende: Jeg har det altid på mig. Kameraet sidder nemlig i min iPhone. Det er nemt og hurtigt at betjene og kvaliteten er okay. Det er meget nemmere at fange øjeblikket… uden at indstille ISO’en og blænde.

Skal jeg så sælge mit 7D og alle mine objektiver etc…. NEJ! Det skal jeg ikke… Men min fotografering er blevet delt i to dele. En del, hvor jeg forsøger at skabe kunst. Den anden del er den, hvor jeg fange ”the Kodak moment”.

Min datter, Via på legeplads (taget med min iPhone og redigeret lidt forskellige apps)

Samme fotograf som sagde ” Det bedste kamera, er dét du har med dig”, spurgte også om når han bliver gammel og sidder med fotoalbummet, ville han så blive mest glad ”det perfekte billede” hvor lys og komposition går op i en højere enhed eller de billeder der vækker gode minder?

Hvad synes du? Kommenter gerne…

Category: natur

Image URL: http://www.byrdal.se/blog/natur/verdens-bedste-kamera/

image