3 Responses to “Hvornår er man fotograf?”

 1. 1
  Ursula:

  Sjovt, for jeg har haft samme dilemma!
  Jeg vrider mig altid når folk spørger om jeg er fotograf….men fortæller raskt væk at jeg er grafiker, selvom jeg faktisk er en autodidakt en af slagsen….for hvornår er man så noget. Når man har arbejdet med det i mange år og tjent penge?? Jeg ved det ikke….men min 10-årige datter har reddet mig på målstregen og opfundet ordet fotografiker….og det lyder jo slet ikke så dårligt, vel? 😉

 2. 2
  Claus K:

  Jeg mener at have hørt at fotograf er en såkaldt ubeskyttet titel – så alle kan kalde sig fotograf. Hvis nogen spørger mig plejer jeg rask væk at sige: – Ja, jeg er fotograf. Derefter siger jeg så at jeg dog er ufaglært, men momsregistreret, har en lille stribe faste kunder bla, bla, bla……Det er vel i orden, ikke??? 🙂

 3. 3
  Lasse Byrdal:

  Fotografiker kan jeg faktisk godt lide. Så kan man selv bestemme hvor man vil ligge trykket. FOTO-grafiker eller fotoGRAfiker 😉

  Er det ikke bare sådan at dem som gerne vil kalde sig fotograf også er det. Jeg mener at min mor aldrig ville kalde sig fotograf for hun aner ingenting om det – andet end at trykke på knappen.
  Vi er fotografer fordi vi gerne vil være det. 😉
  Tror dog det er en meget god idé at sige at man er ufaglært / selvlært / ect.

Leave a Reply

Subscribe without commenting

 • 65211 bytes

For at kalde sig murer/tømmer skal man have et svendebrev. For at kalde sig bilist skal man have et kørekort. For at kalde sig fotograf skal man have … et kamera?
Hvornår kan man engentlig kalde sig fotograf? Hvis ‘adgangskravet’ bare er et kamera findes der jo et par billiader fotografter verden over 😉
Er det nok med bare ‘point and shoot’ eller skal man kunne lukketider og ISO?

Grunden til at er jeg spørger er, at jeg fornylig have lavet 250 stk visitkort. (lidt for sjov… og hvis nu at det kan generere flere jobs.. de kostede kun 57,- kr 😮 ) Jeg har selvfølgelig skrevet mit navn og linket til www.byrdal.se og bloggen… også har jeg kaldt mig selv for ‘fotograf’. Er det forkert ?

Jeg mener der findes mange grader af fotografer. Jeg mener selv jeg er en fotograf men på et hobbybasis. Jeg har haft mit første betalte fotojob og ved lidt mere en gennemsnittet om blænde og kompostition osv.
Jeg synes at hvis folk som har købt et DSLR kamera og kun bruge ‘point and shoot’ ikke kan kalde sig fotograf. Men hvis de prøve lidt med skæve vinkler, bruger lyset og forsøger at bruge AV, TV og M for at skabe kunst, ja så kan de kalde sig hvad de vil 😉

Jeg fik et billede tilsendt på min mail her til morgen fra en god ven som arbejder i Moskva. Jeg synes det er fedt… fede farver og en god komposition.

For mig er Nicolai en fotograf !

Category: architecturestreet

Image URL: https://www.byrdal.se/blog/architecture/hvornar-er-man-fotograf/

image